Handžić ušao i vratio Sarajevo na vrh Premijer lige
Uz dosta muke je Bordo tim došao do nova tri boda

Bordo tim savladao Radnik

Handžić ušao i vratio Sarajevo na vrh Premijer lige

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su Radnik sa 2:1 u susretu 12. kola Premijer lige BiH.

Gosti iz Bijeljine ponovo su pokazali da su tvrd orah za Bordo tim koji je na kraju uz dosta muke došao do tri boda u ovom susretu.

Nakon dosadnog uvoda u meč, Radnik je prvi došao do šanse. Igrala se deveta minuta kada se Hadžić našao u izglednoj šansi, ali njegov udarac je odbranio Kovačević.

Već u narednom napadu Sarajevo je poveli. Tatar je ubacio sa desne strane, a na pravom mjestu se našao Krste Velkoski, te pogađa za 1:0.

Nije se na Koševu igrao previše lijep fudbal, ali golova je ipak bilo. Radnik je u 32. minuti stigao do izjednačenja, a Glišić je iskoristio sjajan prodor Đelmića po desnoj strani i zatresao je mrežu domaćih za 1:1.

Gosti su bili jako opasni iz kontri. Sarajevo je imalo mnogo problema u defanzivi, ali na kraju se na odmor otišlo bez promjene rezultata (1:1).

Sarajevo je u nastavak meča ušlo bez povrijeđenih Adukora i Hebibovića koji su morali da napuste igru, pa je Bordo tim bez dvojice važnih igrača krenuo u bitku za tri boda.

Do 76. minute međutim nismo vidjeli ništa na Koševu. Radnik se dobro branio, ali se zatim ukazao rezervista Haris Handžić. Majstorski je pogodio glavom za prednost domaćeg tima od 2:1.

To se na kraju ispostavio i konačan rezultat meča i Sarajevo je ponovo na vrhu Premijer lige BiH.

Premijer liga BiH, 12. kolo:

Sarajevo - Radnik 2:1 (Velkoski 10', Handžić 76' / Glišić 32')


SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Stanojević, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Mujakić, Adukor, Dupovac, Tatar.

RADNIK: Lučić, Franić, Sušić, Đelmić, Vasić, Popara, Peco, Hadžić, Glišić, Merajić, Isić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Bravo momci,bravoHusrefe samo tako nastavite !!!!!!!
42 2
ratip irats
Kako Vas nije stid!! Sto ne napisete kako su ovi "seljaci" igrali drugo poluvrijeme. Do drugog gola su prelezali, a od primljenog gola lete!! Ko nije gledo, reko bi prosjecna utakmica. Stidite se!!!
30 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi