Handžić: Željezničar ima najveće šanse

Ipak, novi kapiten bordo kluba ne odustaje od titule

Handžić: Željezničar ima najveće šanse

Sarajevo je prije početka drugog dijela Premijer lige odradilo pripreme u Antaliji. Kenan Handžić, novi kapiten bordo tima, zadovoljan je odrađenim u Turskoj i veliki je optimista pred nastavak prvenstva.

"Možemo svi biti zadovoljni odrađenim u Antaliji. Zaista su uslovi bili fantastični. Igrali smo jake utakmice i mislim da će nam to najviše pomoći u nastavku sezone", rekao je Handžić za SportSport.ba, dodavši:

"Što se tiče moje igre, mogu biti zadovoljan. Mada, uvijek može i mora bolje. Veliko je breme nositi kapitensku traku, pogotovo ekipe kakvo je Sarajevo".

Nakon svih problema u Sarajevu, niko nije ni sanjao da bi se sve ovako moglo riješiti. Bordo klub je ostao samo bez Muhameda Džakmića, a uz to je došlo nekoliko novih imena.

"Ima nekoliko novih imena u timu i sve su to dobri igrači. Mislim da nam dosta mogu pomoći u nastavku sezone. Najbitnije je to što smo zadržali isti igrački kadar od prošle polusezone, samo je Džakmić otišao", ističe 20-godišnji veznjak.

Otkako je Mirza Varešanović sjeo na klupu tima sa Koševa priliku je dobio veliki broj mladih igrača. Možemo slobodno reći da radi stvari poput Arsene Wengera u Arsenalu. I ono što je najbitnije za Sarajevo, taj potez se ispostavio kao pun pogodak.

"Posljednje dvije generacije Sarajeva su zaista odlične. Imamo dosta talentovanih igrača. Ono što je najbitnije je da Mirza Varešanović voli mlade igrače i daje im priliku. Ja kao jedan od mlađih igrača zahvaljujem se šefu na ukazanom povjerenju", kazao je novi kapiten tima sa Koševa.

Amel, Kenanov brat, odradio je posdbu u sarajevskoj Bosni prošle polusezone, nakon čega se priključio Sarajevu. U pripremnim utakmicama dobio je veliku minutažu koju je sjajno iskristio, nekoliko puta je tresao protivničke mreže. Braća Handžić su igrala zajedno u svim mlađim kategorijama Sarajeva, ali još uvijek nisu odigrali zajedničku utakmicu za prvom timu na Koševu. No, to će se uskoro sigurno dogoditi.

"Došao je sa posudbe u dosta dobroj formi gdje je stekao određeno samopouzdanje. Mislim da će svaku ukazanu priliku iskoristiti. Može biti dobro pojačanje u nastavku sezone. Hvala Bogu ispunile su mi se sve želje, a uskoro će i ta da zajedno zaigramo na Koševu", govori mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Bordo tim ne zaostaje puno za Borcem, dok ima isti broj bodova kao i Željezničar. No, bez obzira na to, Hnadžić najveće šanse daje komšijama sa Grbavice.

"Mislim da je Željezničar u najboljoj situaciji za titulu. Imaju dobru ekipu i dobar raspored. Borac je ostao bez nekoliko ključnih igrača i to će teško nadoknaditi. Mislim da se uz dobar start možemo boriti za titulu i sve dok imam bilo kakve šanse mi ćemo se boriti", dodao je za kraj razgovora mladi Handžić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.