Hannover preko Bruggea do osmine finala

Evropska liga

Hannover preko Bruggea do osmine finala

Fubaleri Hannovera slavili su minimalnu pobjedu na gostovanju Club Bruggeu i tako se sa ukupnih 3:1 uspjeli plasirati u osminu finala Evropske lige.

Club Brugge je na Jan Breydel stadionu dočekao Hannover. Sami početak susreta pripao je gostima iz Hannovera, koji su u 21. minuti došli i do prednosti. Lars Stindl je nakon sjajne polukontre uposlio Mame Biram Dioufa, a potonji je imao vremena da se lijepo namjesti i smjesti loptu iza leđa Vladana Kujovića.



 

Mreže su mirovale do odlaska na petnaestominuti predah. U nastavku su domaći prijetili najprije preko Josepha Akpale i Victora Vasqueza, ali golman domaćih Robert Zieler bio je na visini zadatka. 

 

Ekipa Mirka Slomke tako je bez većih problema savladala trenutno drugoplasiranu ekipu belgijske Jupiler lige.

 

Početni sastav Club Bruggea (4-1-2-3): Kujović, Hogli, Jordi, Almeback, Hoefkens, Zimling, Vazquez, Van Acker, Rafaelov, Akpala, Meunier

 

Početni sastav Hannovera (4-3-1-2): Zieler, Chahed, Pander, Eggimann, Pogatetz, Schmiedebach, Pinto, Stindl, Schlaudraff, Diouf, Abdellaoue

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Evropska liga, uzvratne utakmice 1/16 finala: 
Club Brugge - Hannover 0:1 (Diouf 21)  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.