Hannover preko Standarda do četvrtfinala

Europa liga

Hannover preko Standarda do četvrtfinala

Midhat Šljivak

Fudbaleri Hannovera plasirali su se u četvrtfinale Europa lige nakon što su večeras savladali na svom terenu ekipu belgijskog Standarda rezultatom 4:0.

Domaći fudbaleri su pitanje pobjednika riješili u prvih dvadeset minuta igre. Već u 4. minuti gol za vodstvo Hannovera postiže Mohammed Abdellaoue, da bi u 21. minuti gostujući fudbaler Kanu zabio autogol za velikih 2:0, što je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku situaciju po goste pogoršava Gakpe koji je  u 58. minuti dobio drugi žuti karton. Kazna je stigla u 73.  minuti kada pravi tragičar susreta postaje Kanu koji je po drugi put pogodio vlastitu mrežu za 3:0. Konačnih 4:0 postavio je Pinto u 92. minut utakmice za veliki uspjeh njemačkog tima.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.