Haos u Buenos Airesu nakon poraza u finalu

60 uhapšenih huligana

Haos u Buenos Airesu nakon poraza u finalu

Nakon što je fudbalska reprezentacija Argentine poražena u finalu Svjetskog prvenstva rezultatom 1:0 od Njemačke na ulicama argentinske prijestolnice nastao je pravi haos kojeg su kreirali huligani. Povrijeđeno je, kako je zvanično saopšteno, 20 policajaca, dok je uhapšeno najmanje 60 izgrednika. 

Policijske snage u Buenos Airesu bile su primorane koristiti suzavac i gumene metke kako bi rastjerale grupe huligana koji su divljali na ulicama najvećeg argentinskog grada.

Po završetku finalne utakmice huligani su počeli da bacaju kamenje, uništavaju izloge, ulično osvjetljenje, a na udaru se čak našlo i lokalno pozorište.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti