Hapoel izborio majstoricu protiv Valencije

Polufinalna serija Eurokupa

Hapoel izborio majstoricu protiv Valencije

Košarkaši Hapoela iz Jerusalima savladali su na svom terenu Valenciju sa 79:66 i izjednačili rezultat na 1:1 u polufinalnoj seriji play-offa Eurokupa.

Domaćin je odlično otvorio meč i prvu četvrtinu dobio rezultatom 24:10, ali su gosti u naredne dvije dionice zaigrali mnogo angažovanije te došli do rezultatskog preokreta.

Na ulasku u posljednju četvrtinu Valencia je imala +4 (57:53). Ipak, u finišu susreta ekipa iz Jerusalima je u potpunosti nadigrala španski tim i tako došla do izjednačenja u seriji.

Tarence Kinsey je za domaćina ubacio 18 koševa, a jedan manje upisao je Curtis Jerrells. Najefikasniji kod gostiju bio je Rafa Martinez sa 22 poena.

Od 20.45 časova sastaju se Unicaja i Lokomotiv Kuban. U prvom susretu odigranom u Krasnodaru slavio je španski tim sa 73:57.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi