Hapoel očekivano slavio u Mostaru

Zrinjski i dalje bez pobjede u Balkanskoj ligi

Hapoel očekivano slavio u Mostaru

M. Maksimović

Košarkaši Zrinjskog su upisali četvrti poraz u nizu. Nakon tri prvenstvena, stigao je i četvrti u Balkanskoj ligi. S obzirom na trenutačno stanje u ekipi, poraz od Hapoela iz Tel Aviva 67:85 mogli smo reći u neku ruku je i očekivan.

Zrinjski će u nastavku sezone dati prednost domaćem prevenstvu, gdje će se situacija probati popraviti koliko je to moguće, Balkanska liga sada je to jasno nije prioritet.

Tako je Hapoel dobio prvu četvrtinu 12 razlike, na poluvremenu je bilo 36:46. Zrinjski je u jednom trenutku zaprijetio, došao na -5, ali to je bilo sve. Ne samo u prvom dijelu, već i u cijeloj utakmici.

Curtis Kelly je bio prvo ime gostujuće ekipe sa 18 poena, 6 skokova, dok je tri manje dodao Demontez Stitt uz sedam skokova. Almir Hasandić je sa svojih 26 poena vukao Zrinjski Marcel Jones je sakupio čak 16 skokova uz 10 poena, ali su četiri raspoložena igrača bila premalo u domaćoj ekipi za prekid neugodne serije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.