Harba dvostruki strijelac u visokoj pobjedi Jihlave

Gambrinus liga, 22. kolo

Harba dvostruki strijelac u visokoj pobjedi Jihlave

Premijerni susret 22. kola češke Gambrinus lige obilježio je bh. Internacionalac Haris Harba. 

Nekadašnji fudbaler Olimpica je u visokoj domaćoj pobjedi svoje Jihlave od 5:0 nad Sigmom iz Olomouca bio dvostruki strijelac.

Nakon što je Josl u 11. minuti utakmice Jihlavi donio prednost, u finišu prvog poluvremena, tačnije u 39. minuti svojim prvi golom na ovome susretu Harba je udvostručio prednost domaćeg sastava.

Gdje je stao u prvom, Harba je nastavio u drugom dijelu igre. Već u četvrtoj minuti nastavka bh. internacionalac je svojim drugim golom donio vodstvo svom timu od 3:0.

Do kraja utakmice Sigma je doživjela pravu rezultatsku katastrofu obzirom da je u 69. minuti za 4:0 pogodio Jungr, a samo 60 sekundi kasnije Kucera za konačnih 5:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti