Harba i Halilović donijeli pobjedu Hradecu nad Plzenom

Sjajne igre bh. internacionalaca

Harba i Halilović donijeli pobjedu Hradecu nad Plzenom

M. Šljivak

Susret osmine finala Kupa Češke između Hradeca i Plzena obilježila su dva bosanskohercegovačka internacionalca Emir Halilović i Haris Harba koji su postigli golove za pobjedu svog tima u prvoj utakmici od 2:1.

Hora je za Plzen pogodio u 20. minuti susreta za vodstvo gostiju od 1:0, a taj rezultat se na semaforu zadržao sve do 77. minute. Bivši fudbaler Zvijezde iz Gradačca Emir Halilović je poravnao rezultat na 1:1, a kad se činilo da če susret završiti bez pobjednika na scenu je stupio Haris Harba.

Harba je u trećoj minuti sudijske nadoknade postigao gol za pobjedu svog tima od 2:1, te će u revanšu imati gol prednosti protiv favorizovanog rivala.

U drugom susretu osmine finala Jihlava i Sparta su odigrale susret bez pobjednika 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.