Harba potpisao za Spartak iz Trnave

Bh. internacionalac u Slovačkoj

Harba potpisao za Spartak iz Trnave

Bh. internacionalac Haris Harba nakon sjajnih partija u Češkoj odlučio je promijeniti sredinu, a naredna destinacija u njegovoj karijeri zove se Spartak iz Trnave.

Dojučerašnji veznjak Jihlave je potpisao ugovor sa slovačkim prvoligašem, koji će u okviru kvalifikacija za grupnu fazu Evropske lige odmjeriti snage sa Olimpicom. 

"Mi smo bili u potrazi za kvalitetnim napadačem i Haris Harba je sigurno igrač koji ispunjava naše kriterijume. Vjerujem da će nam biti od pomoći u domaćem prvenstvu, ali i u nastupima na evropskoj sceni", izjavio je generalni direktor Spartaka, Viktor Blažek. 

Zadovoljstvo zbog prelaska u redove kluba iz Trnave nije krio ni 26-godišnji Haris Harba. 

"Smatram da je prelazak u Spartak korak naprijed u mojoj karijeri. Drago mi je što ću imati priliku igrati kvalifikacije za Evropsku ligu, a pogotovo to što gostujem u Sarajevu. To je grad u kojem imam mnogo prijatelja i u prošlosti sam imao priliku igrati za Olimpic", riječi su Harbe.

Dodajmo i to da je Harba prošle sezone u češkom prvenstvu postigao četiri pogotka i upisao jednu asistenciju, a osim Olimpica i Jihlave igrao je za Bosnu i Hradec Králové.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.