Harba strijelac u pobjedi Jihlave

Češka liga, 27. kolo

Harba strijelac u pobjedi Jihlave

Edmir Škorić

Bh. internacionalac Haris Harba postigao je gol u pobjedi Jihlave nad Brnom (2:1) u 27. kolu češkog prvenstva.

Harba je u osmoj minuti zatresoa mrežu gostiju na današnjem susretu. Fischer je u 27. izjednačio za Brno, no autogolom Schustera u 53. minuti Jihlava uspijeva doći do pobjde, devete u prvenstvu.

Mlada Bolesav je pogotkom Magere savladala Bohemians i učvrstila se na trećem mjestu. Bh. internacionalac Jasmin Šćuk igrao je 90 minuta za pobjedničku momčad.

Drugoplasirani Plzen je odigrao 2:2 u gostima kod Jabloneca. Goste je poraza spasio Hrosovsky golom u 88. minuti. Gol za 1:1 postigao je Tecl, a oba gola za domaće postigao je Kopić.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Gambrinus liga, 27. kolo:
Jihlava - Brno 2:1 (Harba 8, Schuster 53 - ag/ Fischer 27)
Mlada Boleslav - Bohemians 1:0 (Magera 32)
Jablonec - Plzen 2:2 (Kopić 27, 87/ Tecl 33, Hrosovsky 88)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.