Hari Vukas nakon pobjede u derbiju: Minimalna, ali slatka pobjeda

Trener HŠK Zrinjski

Hari Vukas nakon pobjede u derbiju: Minimalna, ali slatka pobjeda

Midhat Šljivak

Hari Vukas je odveo Zrinjski do pobjede u gradskom derbiju protiv Veleža.

Gol odluke u mostarskom derbiju postigao je kapiten Rođenih Denis Zvonić koji je na nevjerovatan način zatresao vlastitu mrežu.

"Čestitke mojim momcima na pobjedi, koja je minimalna, ali slatka. Za pobjedu smo morali uložiti mnogo energije. Osjetio sam šta znači gradski derbi i zbog toga mi je još i draža", rekao je Vukas i zatim je dao svoj komentar na utakmicu:

"Nekvalitetno smo igrali prvo poluvrijeme. Bili smo razvučeni, Velež se branio, ali je bio opasan u napadu. U poluvremenu smo htjeli smiri momke, malo smo digli ritam igre, ali to nije bilo to. Dali smo gol u pravom trenutku, ali smo zatim morali završiti meč. Nismo uspjeli i strepili smo do kraja".

"Svjesno smo ušli u rizik. Igrali smo sa igračima koji su po prvi put dobili minute. Bilo je veoma teško, Velež je opasan, ali nisu iskoristili svoje šanse".

Pohvalio je publiku.

"Lijepo je igrati pred punim tribinama, nogomet se igra zbog publike. Najgore je doći na stadion i kad je kazališna atmosfera. Ovo ima neki svoj naboj, zato i igramo, čestitam navijačima na bodrenju".

Slijedi velika utakmica protiv Utrechta u Evropskoj ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Drugačije će biti protiv Utrechta. Imamo četiri dana da se spremimo i da izvedemo najodmornije momke. Bit će teško, igramo pred svojim navijačima i budite uvjereni da ćemo biti pravi".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirko
Hari kralju,opet imamo vrhunskog trenera koji je svim srcem i umom unutra uz klub i igrače .Za razliku od nekih trenera čovjek je elokventan načitan i zna šta govori .Cestitke upravi na izboru trenera ,sad sam siguran da smo odlično odabrali.Ziv nam i zdrav bio i da nam bar 2-3 godine vodiš ekipu.
2 5
Mica
bjezi u sin jebose sa møterom spak stasiti gledeo
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi