Saudijski klub kojeg s klupe vodi hrvatski stručnjak igrača ostavio gladnog i žednog

Alžirac nije dobio nijednu platu do sada

Saudijski klub kojeg s klupe vodi hrvatski stručnjak igrača ostavio gladnog i žednog

Edmir Škorić

Alžirski internacionalac Haris Belkebla imao je jako loše iskustvo nakon što je odlučio da prihvati ponudu iz Saudijske Arabije.

Poput mnogih fudbalera u posljednjih dvije godine, tako je i Belkebla odlučio da prihvati ponudu iz bogate arapske zemlje, ali od prošlog decembra do danas nije zaradio ništa.

Francuski L'Equipe piše kako nije u mogućnosti da plaća stanarinu jer mu njegov klub, drugoligaš Al Ohod, nije dao nijednu platu unatoč potpisanom ugovoru.

Unatoč svim nedaćama, Alžirac je igrao kako bi pomogao klubu da izbjegne ispadanje iz lige, a njegov advokat odlučio kontaktirati FIFA-u i istovremeno poslao službeno obavještenje Al Ohodu.

Prema pravilima FIFA-e, Belkebla može raskinuti ugovor ako mu klub ne isplati plate u roku od 15 dana.

Klub iz Saudijske Arabije ima rok do 19. juna da riješi situaciju, inače će Belkebla biti slobodan igrač i može da potraži novi tim za sebe. On je 11 puta nastupio za Alžir, a prethodno je igrao za Valenciennes, Tours i Brest.

Interesantno je da Ohod vodi hrvatski stručnjak Damir Burić. Splićanin je ranije vodio Hajduk, Admiru Wacker, Gr. Furth i Al-Riyadh, a bio je jedno vrijeme pomoćni trener u Werderu i Bayer Leverkusenu.

Na klupi arapskog kluba odradio je ove sezone 28 utakmica i ostvario šest pobjeda uz 14 remija i osam poraza. Na klupi Ohoda je od septembra prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi