Nestvaran rezultat i pobjeda Hanse, Duljević zabio najbrži gol u karijeri
Foto: Instagram - @hansarostock

Prijateljska utakmica

Nestvaran rezultat i pobjeda Hanse, Duljević zabio najbrži gol u karijeri

E. Ganibegović

Hansa Rostock priprema se za nastup u 2. njemačkoj Bundesligi.

Danas je ovaj tim odigrao prijateljsku utakmicu protiv njemačkog niželigaša Wismara i do vrha napunio mrežu protivnika, bilo je 0:10.

Prvi gol ne meču djelo je reprezentativca Bosne i Hercegovine, Harisa Duljevića, koji je postigao gol za vodstvo već u prvoj minuti.

Prema zvaničnim podacima, to je za Duljevića i najbrži gol u karijeri do sada. 

Prije ovoga, rekord mu je bio gol u šestoj minuti i to u dresu Olimpika, kada je pogodio protiv Veleža u remiju 1:1  na Otoci u 20. kolu Premijer lige BiH 2013. godine. 

Do poluvremena je bilo 5:0. Breier je pogađao u 17. i 22. minuti, a Ridge u 30. i 38.

Nastavak donosi još pet golova u mreži Wismara. Nico je postigao šesti gol u 55. minuti, a Ingelsson sedmi 13 minuta kasnije.

Munsy i Verhoek s dva gola su dokrajčili današnjeg protivnika. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi