Haris Handžić potpisao za Rijeku
Facebook

Bh. napadač napustio Rusiju

Haris Handžić potpisao za Rijeku

Haris Handžić novo je pojačanje HNK Rijeka za narednu sezonu. 

Naime, nekadašnji bh. reprezentativac je raskinuo saradnju sa ruskom Ufom i u Rijeku dolazi kao slobodan fudbaler, a ugovor sa viceprvakom Hrvatske je potpisan na dvije godine s opcijom produženja na još dvije. 

Prije nego što je nosio dres ruskog prvoligaša Handžić je kratko igrao u Švicarskoj i Poljskoj, a najveći dio karijere je proveo u BiH. Igrač ponikao u Sarajevu igrao je, osim za matični klub, i za Rudar Prijedor, Borac te Velež. 

U njegovoj biografiji stoji i da je upisao dva nastupa za reprezentaciju BiH. Prvi put za "A" tim je debitovao sa 18 godina kod selektora Ćire Blaževića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi