Haris Seferović nagrađen u Švicarskoj

Da li smo ga već zaboravili?

Haris Seferović nagrađen u Švicarskoj

Adnan Beganović

Nakon što je u izboru za najbolje fudbalere Bosne i Hercegovine u organizaciji našeg portala ponio titulu najboljeg igrača naše države do 19 godina, Haris Seferović, i u Švicarskoj, je nagrađen za ono što je napravio u prošloj godini.

U izboru sportskih novinara Centralne Švicarske osvajač titule prvaka posljednjeg Svjetskog fudbalskog prvenstva (U 17) i možemo slobodno reći jedan od najzaslužnijih igrača što je mlada reprezentacija Švicarske postala svjetski prvak, Haris Seferović, proglašen je najvećim sportskim talentom Centralne Švicarske.

Ovaj izbor organizovao je dnevni list Neue Luzerner Zeitung, a Seferoviću je nagrada uručena na svečanosti u Luzernu. Pored ove nagrade ovaj sjajni mladi napadač ranije je dobio priznanje od kantona Luzern, koji je mladog fudbalera čiji su korjeni iz Sanskog Mosta nagradio posebnom medaljom za posebne osobe, a švicarski grad Sursee Seferoviću je uručio novčanu nagradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije