Tabaković: Dva srca mi kucaju u grudima, znao sam da ću morati napraviti ovu odluku

Igra kvalitetno u Herthi, a sada ga očekuje debi za našu A reprezentaciju

Tabaković: Dva srca mi kucaju u grudima, znao sam da ću morati napraviti ovu odluku

Samir Mlaćo

Sjajni napadač Herthe Haris Tabaković (29) sada će i zvanično imati priliku da debituje za A reprezentaciju naše zemlje.

Sva papirologija je riješena, Tabaković je dobio i poziv selektora Miloševića, a oduševljenje nije krio.

U popularnoj Cvajti mu sjajno ide, a očekuje se da dobije veliku minutažu u reprezentaciji, samim tim što u kadru neće biti našeg kapitena Edina Džeke.

Tabaković je rođen u Švicarskoj, nastupao je za omladinske selekcije te zemlje, ali sada će u A selekciji nastupati u dresu naše zemlje.

"Ponosan sam, ali i zahvalan ljudima iz NS BiH. To pokazuje da se cijeni ono što sam uradio u Herthi u proteklih nekoliko mjeseci. Uvijek sam govorio da mi dva srca kucaju u grudima. Cijelu sam mladost igrao za Švicarsku, dali su mi mnogo, ali imam vezu i sa Bosnom.

Bio sam svjestan da ću u jednom trenutku morati napraviti odluku i jako sam sretan što ću uskoro zaigrati svoju prvu utakmicu za Bosnu i Hercegovinu", rekao je Tabaković za Kicker.

Oglasi

Zadovoljstvo zbog poziva u reprezentaciju Tabakoviću nisu krili iz Herthe.

"Poziv u reprezentaciju BiH je nagrada za sjajne igre koje je pokazao kod nas", istakao je sportski direktor Herthe Benjamin Weber.

Haris Tabaković u novembru mijenja Edina Džeku

Ove sezone u Cvajti je upisao 29-godišnji napadač 11 nastupa uz devet pogodak i dvije asistencije.

Hertha je trenutno na 12. mjestu na tabeli i neće se boriti za vrh tabele, kao npr. klub drugog bh. rerpezentativca Nikole Vasilja koji je lider na tabeli i glavni kandidat za Bundesligu. Radi se o St. Pauliju koji je hit sezone.

Kako je već poznato, jučer je objavljeno da u naredna dva meča u reprezentaciji neće biti Edina Džeke i Miralema Pjanića.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

""Nedostajaće nam Džeko i Pjanić u predstojeća dva meča. Kapiten je zamolio da ga poštedimo i dogovorili smo se da on propusti ove susrete. U utakmicama sa Luksemburgom i Slovačkom svakako želimo da isprobamo neke druge varijante i da se što bolje spremimo za baraž koji nas očekuje u martu. Pjanić će okupljanje propustiti zbog povrede aduktora“, rekao je jučer Milošević.

Naša A reprezentacija okupit će se u ponedjeljak u Sarajevu.

Top Komentari

Pajkan
Sa obrazom..jer guzom se vrata ne zatvaraju.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi