"Konkurencija u reprezentaciji? S njim sam došao iz Minhena, a ego se mora ostaviti po strani"

Tabaković i Hajradinović pred Englesku i Italiju

"Konkurencija u reprezentaciji? S njim sam došao iz Minhena, a ego se mora ostaviti po strani"

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se za prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije, a u taboru našeg tima na Ilidži održana je nova press konferencija na kojoj su javnosti obradili Haris Tabaković i Haris Hajradinović.

Bh. reprezentativci nalaze se na Ilidži već nekoliko dana gdje se pripremaju za prijateljske mečeve protiv Engleske i Italije, a put za Newcastle planiran je za sutra u popodnevnim satima.

Izabranike Sergeja Barbareza očekuje još jedan trening u Sarajevu, tačnije Butmiru gdje će naši igrači trenirati večeras.

Također, danas je održana i nova press konferencija bh. tima, a prisutnim novinarima obradili su se dva Harisa, Tabaković i Hajradinović.

Prvi se obratio Hajradinović koji je poručio da se naši igrači pripremaju punom parom i da će sigurno dati svoj maksimum u mečevima protiv Engleske i Italije jer se protiv takvih ekipa ne igra baš svaki dan.

"Prošlo je par dana otkako smo se otkupili i mogu da kažem da svi momci rade punom parom i spremaju se maksimalno za Englesku, a onda ćemo nakon toga i za Italije. Mogu da kažem da je odlična atmosfera i što se tiče stručnog štaba svi su uz nas prvog dana i to se vidi. Rade na najozbiljniji način. Meni nije nepoznanica da imamo novog selektora, ali nadam se da će se ovaj put zadržati duži period", rekao je Hajradinović na početku.

Oglasi

Koliko je bitno za vas da se odigra jedna koliko-toliko dobra utakmica protiv Engleza i Italijana iako znamo da nismo u nekoj bajnoj seriji u zadnjih deset utakmica?

"Osvrnuo bih se na utakmicu s Ukrajinom. Oni su kvalitetna reprezentacijja, a mi smo pokazali i da protiv najkvalitetnijih reprezentacija možemo igrati maksimalno ozbiljno i pokazati to na terenu od prve do zadnje utakmice. To možemo i sada pokazati protiv Engleske i Italije. Možda jednom dobiješ priliku da igraš protiv takvih ekipa. Tu je dosta mlađih i novih momaka za koje ne sumnjam da će biti na maksimalno ozbiljnom nivou i nadam se najboljem", dodao je.

Iza tebe je odlična sezona u Turskoj koliko je teško tu formu sada prenijeti na reprezentaciju?

"Hvala Bogu imao sam dobru sezonu klupsku i želim naravno prenijet na reprezentaciju to. Naravno, ovo je malo nezahvalan termin u junu jer smo svi iscrpljeni na kraju sezone, ali kada igraš za svoju domovinu moraš biti maksimalno fokusiran i spreman. Što se mene tiče daću maksimum i nadam se da će to biti dobro i dovoljno za dobar rezultat protiv Engleske i Italije", zaključio je.

Nakon Hajradinovića obratio se i Tabaković koji je također otkrio svoja očekivanja.

Oglasi

"Nakon svega što se izdešavalo očekivanja su baš pozitivna s moje strane i meni je bilo sada više da dođem ovdje i upoznam cijeli stručni štab. Dobra je atmosfera i intenzivni su treninzi što ja volim", rekao je Tabaković na početku.

Nadaš li se minutaži u ovim prijateljskim mečevima jer ste vi napadači (Džeko i Demirović) imali odlične sezone?

"Djelujemo zajedno dobro, dobra je atmosfera. S Demirovićem sam došao zajedno iz Minhena. I s Džekom je isto sve super. Znam da je negdje i konkurencija što je normalno, ali kada si u reprezentaciji možda je bolje ego malo da na stranu staviš jer su to isto top igrači koji su imali odlične sezone. Mora se igrati za cijeli tim i vidjet ćemo kako će izgledati minutaža, naravno da se nadam da ću igrati, ali vidjet ćemo", kaže napadač Herthe.

Da li se već vidi sistem Barbareza u kojem bi naš tim mogao igrati?

"Vidi se malo po treningu, kakva je formacija i taktika. Ne vidi se baš koji igrači će igrati, ali stručni štab ima plan i to se vidi od prvog treninga".

Koji sistem i formaciju ti preferiraš kao napadač?

"Meni je svejedno. Volim formaciju s dva napadača ili dva krila. Meni je svejedno samo nek dolaze lopte da se mogu dati golovi. Ostanak u Herthi? Sada sam ovdje i to je jedino važno, ostalo ćemo vidjeti".

Top Komentari

BoSniaN_BuLL
Samo naprjed i borbeno, niko vas neko ubiti na terenu, basi predci su u ustanku protiv rimljana gubili zivote za svoje ljude i u drugim bitkama isto tako! Bosanci i Hrvati isti narod samo drugo ime, to najbolje pokazuje botka ilira protiv rimljana! Cus cao i borbeno!
0 0
Zulfikar
Nema tu hajra cim su pripreme na Ilidzi…
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi