Iz Berlina stigao još jedan jasan signal: Tabaković od ljeta u novom klubu?
FOTO: EPA

Hertha osvježava napad

Iz Berlina stigao još jedan jasan signal: Tabaković od ljeta u novom klubu?

Haris Zilić

Aktivno je u Njemačkoj iako je fudbalska sezona tek završila. Klubovi već spremaju teren za novu sezonu, a u Herthi iz Berlina će biti dosta promjena to je već sada izvjesno.

U dresu Stare dame u protekloj sezoni je briljirao bh. reprezentativac Haris Tabaković sa 22 postignuta gola i stigao je na radar mnogih klubova iz jačih liga.

U Herthi kao da se spremaju da prodaju Tabakovića pa formiraju novi napad za narednu sezonu.

Ranije je objavljeno da će novi napadač Herthe postat će Jan-Luca Schuler, 25-godišnjak i dosadašnji igrač Magdeburga. Doći će kao slobodan igrač.

Međutim, Schuler nije jedini. Prema pisanju njemačkih medija Hertha je blizu dogovora sa hrvatskim napadačem, a u pitanju je 28-godišnji Ivan Prtajin koji je prošle sezone za Wehen postigao 16 golova na 34 utakmice u svim takmičenjima, a na 31 utakmici u Cvajti mrežu je zatresao 13 puta.

Oglasi

Wehen je u baražu Cvajte poražen od Regensburga nakon dva meča tako da će naredne sezone igrati u trećem rangu takmičenja i sigurno će neki od vodećih igrača napustiti klub, među njima i Prtajin.

Prtajin ima ugovor sa Wehenom do ljeta 2026. godine tako da bi Hertha morala napuniti kasu sada već bivšeg drugoligaša.

Novac neće biti problem u Berlinu jer bi se dobro zaradilo od eventualne prodaje Tabakovića s kojim ima ugovor također do ljeta 2026. godine.

Što se tiče Tabakovića bilo je nekoliko špekulacija, ali ništa ozbiljnije, međutim ljeto je tek počelo i sigurno će se zakuhati uskoro.

Nema dileme da sjajne igre bh. reprezentativca nisu prošle nezapaženo, a šta će se desiti ovo ljeto, ostaje nam da vidimo.

Oglasi

U Berlinu su razočarani jer je Hertha minule sezone bila daleko od borbe za povratak u Bundesligu i sigurno naredne sezone žele ozbiljniju ulogu u drugoligaškom karavanu.

Podsjetimo, plasman u Bundesligu ostvarile su ekipe St. Paulija i Holstein Kiela, a iz Bundeslige ispali su Koln i Darmstadt.

Nakon sjajnog dvomeča i nevjerovatnog preorketa, Bochum je u baražu sačuvao bundesligaški status, bio je bolji od Fortune iz Dusseldorfa koja će tako i naredne sezone igrati u Cvajti.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Iz Cvajte su ispali Hansa Rostock i Osanbruck, te kroz baraž ekipa Wehena.

Novi drugoligaši su Ulm, Munster, i povratnici u Cvajtu ekipa Regensburga koja je u pomeutom baražu eliminisala Wehen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi