Haritopoulos stigao u Valladolid kao konkurencija Sinanoviću

Haritopoulos stigao u Valladolid kao konkurencija Sinanoviću

Edmir Škorić

Grčki košarkaš Dimitris Haritopoulos pojačao je redove španskog Valladolida. 

Haritopoulos je pojačao centarsku poziciju u španskom klubu, te će se boriti za mjesto s našim reprezentativcem Nedžadom Sinanovićem.

Inače, Haritopoulos ima 29 godina i visok je 205 centimetara, a iza njega je već bogata karijera u evropskoj košarci. Igrao je u Grčkoj, Francuskoj, Bugarskoj... 

Karijeru je počeo u Arisu 2002. godine, zatim je nastupao za PAOK, Trikalu, Panionios, Maroussi, francuski ASVEL, bugarski Lukoil Academic. U posljednjem nabrojanom klubu je bilježio 13,2 poena u prosjeku utakmici, 5,7 skokova, a u šutu za dva poena bio je na 65 posto. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.