Harmandić najbolji u pobjedi Gorenja

Četvrtfinale EHF-a

Harmandić najbolji u pobjedi Gorenja

Adnan Beganović

U prvoj utakmici četvrtfinala rukometnog EHF Kupa Gorenje našeg Adnana Harmandića na svom parketu minimalno je pobjedilo Silkeborg (27:26).

Rukometaši Silkeborga su bolje ušli u suret te su tokom prvog poluvremena imali rezultatsku prednost. Na odmor se otišlo pri rezultatu 14:12 za goste. Najveću prednost gosti su imali početkom drugog poluvremena (18:14), ali se Gorenje nije predavalo i serijom od 5:0 stiglo je do preokreta.

Konačnim rezultat (27:26) mogu biti zadovoljne obje ekipe, a putnika u polufinale ovog eminentnog takmičenja odlučit će revanš susret.

Kod Gorenja je najbolju partiju pružio srednji bek naše reprezentacije, Adnan Harmandić, koji je utakmicu završio sa 7 golova, dok je kod gostiju bolji od ostalih bio Belčić sa 6 pogodaka.

EHF Kup, četvrtfinale
Gorenje - Silkeborg 27:26 (12:14)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.