Harmandić predvodio Gorenje do nove pobjede

Harmandić predvodio Gorenje do nove pobjede

Adnan Beganović

Šesto kolo Lige za prvaka rukometnog prvenstva Slovenije donijelo je veliko iznenađenje. Naime, rukometaši Cimosa iz Kopera poraženi su na gostovanju kod Trima (30:29), te su na taj način lidersku poziciju prepustili Gorenju, koje je uz sjajnu igru Adnana Harmandića pobjedilo Prevent (33:22). 

Momčad našeg Damira Doborca doživjela je poraz tamo gdje je najmanje očekivala. Domaći rukometaši Trima odigrali su sjajan meč i na kraju u infrakt završnici sasvim zasluženo slavili.

Naš reprezentativac u redovima Cimosa, Damir Doborac, nije se upisao u listu strijelaca.

Adnan Harmandić sa svojim Gorenjem nastavio je pobjednički niz. U laganoj pobjedi nad Preventom (33:22) naš reprezentativac bio je najbolji pojedinac susreta. Harmandić je postigao 5 golova i imao nekoliko zapaženih asistencija, a pored njega u dresu Gorenja istakao se i Datukašvili, koji je također pet puta tresao mrežu protivničkog golmana.

Celje PL, bez povrijeđenog Mirsada Terzića, nastavilo je sa porazima i "rasipanjem ugleda". Po treći put u sezoni od Celja bolji su bili rukometaši Slovana (31:24). Ukoliko ekipa Tone Tiselja nastavi sa ovako lošim igrama teško da će uspjeti sačuvati i treću poziciju na tabeli.

Liga za prvaka, 6. kolo:
Celje PL – Slovan 24:31
Trimo – Cimos 30:29
Gorenje – Prevent 33:22

Poredak: Gorenje 45, Cimos 43, Celje PL 33, Slovan 29, Trimo 29, Prevent 24


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti