Harmandić: Srbija je sada pod pritiskom
Harmadić ugradio 6 golova u pobjedu BiH

Nakon pobjede nad Srbijom

Harmandić: Srbija je sada pod pritiskom

Adnan Beganović, foto: Dejan Miholjčić

"Šta reći, presretan sam i ponosan. Ovo je pobjeda kolektiva, ovakva atmosfera i navijanje nikad se ne zaboravljaju", rekao je Adnan Harmandić nekoliko trenutaka poslije utakmice za SportSport.ba. i dodao:

"Očekivali smo tešku utakmicu, ali se i potajno nadali slavlju. Igrali smo fantastičnu odbranu, a Enid Tahirović svojim odbranama davao nam je inspiraciju. Tokom cijele utakmice bili smo bolji i znao sam da ćemo se na kraju radovati. Pred kraj utakmice smo malo popustili, ali sve smo ipak odradili po dogovoru. Prije nam se znalo desiti da igramo dobro 55 minuta, a na kraju izgubimo. Zato sam još sretniji, jer izrastamo u pravu rukometnu silu. Večeras malo slavimo, a već sutra se pripremamo za "pakao" u Čairu. Nadam se da uz dobru igru možemo obradovati sve ljude u našoj državi i izvući pozitivan rezultat. Sigurno je samo da nećemo biti lagan zalogaj niti u Nišu. Na Srbiji je sada pritisak, mi smo mu znali odgovoriti, a od njih se to tek očekuje.

Nakon sjajne pobjede BiH, rukometaši Srbije imali su samo riječi hvale za igru našeg tima i atmosferu u Skenderiji. Tako je najbolji strijelac susreta, Momir Ilić, istakao:

"Nisam iznenađen sjajnom igrom rukometaša Bosne i Hercegovine. Sve su to momci koji igraju u dobrim evropskim klubovima i pred ovakvom publikom teško da im iko može parirati. Enid Tahirović činio je čuda i mislim da je on doneo pobedu Bosni i Hercegovini. Nama ostaje da se što bolje pripremimo za revanš i pokušamo prikazati bolju igru koja nam može doneti pobedu, mada neće biti lako".

Iako je na zvaničnoj press konferenciji imao samo riječi hvale za atmosferu i navijanje, Mladen Bojinović je samo nekoliko trenutaka poslije rekao:

"Navijanje jeste bilo fer i korektno, ali me malo zasmetalo zviždanje pri intoniranju naše himne. Mi ćemo u Nišu imati razgovor sa našim navijačima i sve ćemo učiniti da se himna Bosne i Hercegovine ispoštuje. Ipak je ovo samo sport, mi smo svi međusobno dobri prijatelji i nema potrebe za dizanjem tenzija. Igrati na ovim prostorima je nešto neverovatno i ovo nigde u Evropi ne možete doživeti. Želeo bih da se na kraju kvalifikacija mi i Bosna i Hercegovina plasiramo u Austriju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.