Sada je već izvjesno čiji dres će Harry Kane nositi u novoj sezoni

Nije kako bi želio

Sada je već izvjesno čiji dres će Harry Kane nositi u novoj sezoni

Edmir Škorić

Minhenski Bayern nastavlja s pokušajima da dovede Harryja Kanea, ali 29-godišnji engleski napadač i dalje je daleko od Njemačke.

U Bayernu su ustanovili da je Kane idealno rješenje za njihov napad, te žele već ovog ljeta da ga dovedu, ali čini se da je transfer jako daleko od realizacije.

Kako prenosi britanski Sun pozivajući se na izvore bliske klubu, vjerovatnije je da će engleski Tottenham pustiti igrača da ode bez odštete narednog ljeta, samo da ga zadrži još jednu sezonu.

Bild je ranije objavio da je Kane (29) dogovorio transfer sa Bayernom. Prema Sunu, Spursi su odbili ponude Bayerna, a predsjednik londonskog kluba Daniel Levy još uvijek se nada da će u narednih godinu dana uvjeriti Kanea da potpiše novi ugovor.

Kako je portal The Athletic ranije objavio, minhenski tim je dostavio početnu ponudu od 70 miliona eura plus isplate bonusa. Šef Spursa Levy navodno špekulira o iznosu od najmanje 100 miliona eura u slučaju transfera. S druge strane, Bayern želi ostati znatno ispod ove svote.

Kane je očito Bayernova meta broj jedan za transfer za upražnjeno mjesto u napadu. Trener Bayerna Thomas Tuchel želio je dobiti Kanea 2021. godine dok je još bio trener u Chelseaju. Navodno je za napadača zainteresovan i Manchester United. Za Kanea je posljednjih sedmica interes pokazao i Real Madrid, koji će ipak biti usmjerene na dovođenje Kyliana Mbappea.

Oglasi

I Kane i Mbappe ugovore sa Tottenhamom, odnosno PSG-om imaju do ljeta 2024. godine, nakon čega bi obojica mogli kao slobodni igrači potpisati ugovore s nekim od evropskih velikana.

Međutim, obojica bi željeli da se transfer dogodi ovog ljeta, a to je velika želja i čelnika Bayerna i čelnika Real Madrida.

Kane je u dresu londonskih Pijetlova odigrao 435 utakmica i postigao je fenomenalnih 280 golova. Trofeji su izostali i čini se da je došlo vrijeme za rastanak.

Uz Bayern, drugi najzainteresovaniji tim za Kanea i najbliži njegovom dovođenju smatra se Manchester United, kojem je također neophodan sjajan golgeter. Mnogi vjeruju da bi Kaneu prelazak u Manchester i nastavak igranja u Premier ligi bio bolji potez, ali očito je da on ima želju da zaigra u Bayernu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači njemačkog prvaka nestrpljivo čekaju prvo veliko ovoljetno pojačanje. Uz dužno poštovanje, takav status nemaju ni Konrad Laimer a ni Raphael Guerreiro. Jedan je došao iz Leipziga, drugi iz Borussije Dortmund i obojica bez odštete.

Za sada su klub napustili Joao Cancelo (istekla posudba) i Daley Blind, ali bit će svakako još puno promjena u narednih 60-ak dana.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi