Harry Kane i kompanija spustili Liverpool na zemlju

Premiership, 9. kolo

Harry Kane i kompanija spustili Liverpool na zemlju

Harry Kane i kompanija očitali su lekciju ekipi Liverpoola u okviru 9. kola engleskog Premiershipa jer su ih danas na Wembleyju pobijedili sa uvjerljivih 4:1. 

Liverpool je na Wembley došao nakon uvjerljive pobjede na gostovanju kod Maribora i nadali su se da mogu nastaviti taj niz i protiv Tottenhama, ali brzo je uslijedilo bolno prizemljenje. 

Već na samom startu meča, tačnije u 4. minuti, Trippier je asistent, a nevjerovatni Harry Kane strijelac za vodstvo domaćih. Samo osam minuta kasnije novi gol u mreži Liverpoola. Ovog puta Kane je asistent, a Son Heung-Min strijelac za 2:0. 

Imao je Tottenham i nakon toga nekoliko dobrih prilika, ali ipak je Liverpool bio taj koji je postigao naredni gol. Igrao se 24. minut kada je Redse u meč vratio Mohamed Salah. Da to ne bude konačan rezultat prvog dijela susreta pobrinuo se Dele Alli koji je pogodio u trećoj minuti sudijske nadoknade za ponovo dva gola prednosti za Tottenham. 

U nastavku susreta igralo se dosta mirnije, a pobjedu Pijetlova iz Londona potvrdio je novim golom Harry Kane u 56. minuti za konačnih 4:1. 

Tottenham je nakon ove pobjede na 3. poziciji sa 20 bodova, dok je Liverpool nakon poraza poao na 9. poziciju sa samo 13 osvojenih bodova. 

Premiership, 9. kolo:

Tottenham-Liverpool 4:1

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi