Harry Kane ima još jednu utakmicu da prestigne Shearera i Messija

Sjajni napadač Tottenhama obilježio 2017. godinu

Harry Kane ima još jednu utakmicu da prestigne Shearera i Messija

Godina koja je na isteku definitivno je protekla u znaku fantastičnog Harryja Kanea. Napadač Tottenhama je briljirao i danas kada je u 19. kolu Premier lige postigao hat-trick u pobjedi svoje ekipe nad Burnleyjem (0:3).

Kane je tako stigao do 53. gola u svim takmičenjima u 2017. godini, što je zaista impozantan učinak. Uspio se tako izjednačiti sa Cristianom Ronaldom, Lewandowskim i Cavanijem, dok mu nedostaje jedan gol kako bi sustigao Lionela Messija, koji je u 2017. godini protivničke mreže tresao 54 puta.

U isto vrijeme, Kane je danas stigao do 36. gola u elitnom rangu engleskog fudbala u 2017. godini. Time se izjednačio sa legendarnim Alanom Shearerom, pa su njih dvojica sada igrači koji su postigli najviše golova u jednoj kalendarskoj godini u Premier ligi. Sheareru je pošlo za rukom da postigne 36 golova 1995. godine.

Međutim, Kane ima priliku oboriti ova dva zaista velika rekorda, s obzirom da će Tottenham do kraja tekuće godine odigrati još jednu utakmicu i to u utorak protiv Southamptona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi