Kane demolirao Burnley
Foto: EPA

Tottenham slavio

Kane demolirao Burnley

M. Šljivak

Harry Kane ponovo je junak Tottenhama. Spursi su u 19. kolu Premiershipa na gostovanju razbili najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone Burnley sa 0:3 uz hat-trick sjajnog napadača tima iz Londona.

Već u sedmoj minuti meča Tottenham je poveo. Dosuđen je penal nakon prekršaja nad Allijem, odgovornost je preuzeo Harry Kane, te je zabio za 0:1.

Imao je Tottenham još nekoliko dobrih šansi u prvom poluvremenu. Dobro su se ispromašivali, ali to od strane domaćeg tima nije kažnjeno.

Zato su gosti lagano završili posao u drugom poluvremenu. Kane je u 69. minuti pogodio za 0:2, da bi deset minuta kasnije završio posao za 0:3 i konačnu pobjedu gostiju.

Kane se sa ova tri gola izjednačio na vrhu liste strijelaca sa Mohamedom Salahom, a Tottenham je prestigao Burnley i trenutno su na petom mjestu sa 34 boda. Burnley je sedmi sa dva boda manje.

Premier liga, 19. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Burnley - Tottenham 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije