Kane je zaista odradio oproštajni krug: Ne želim se kajati na kraju karijere...
Foto - EPA

Želi otići iz Tottenhama

Kane je zaista odradio oproštajni krug: Ne želim se kajati na kraju karijere...

M. Šljivak

Napadač Tottenhama Harry Kane (27) želi napustiti redove londonskog kluba.

Engleski mediji javljaju da će on u narednom periodu obaviti razgovor sa prvim čovjekom Spursa Danielom Levyjem i saopštit će mu da želi otići.

Kane u razgovoru za Daily Mail istakao kako se nada da će sastanak sa šefom biti iskren i očigledno je odlučio da napusti klub. 

On je nakon utakmice protiv Aston Ville napravio i krug u kojem se pozdravio sa navijačima i mnogi su protumačili da je to njegov oproštaj. Čini se da je to zaista tako, ali je najavio razgovore sa prvim čovjekom kluba.

"Razgovarat ćemo, to je sigurno. Nadam se da nakon 16 godina imamo dobar odnos i da možemo iskreno o svemu razgovarati", rekao je Kane i nastavio je:

"Ne znam šta će se desiti. Daniel Levy možda odluči da me proda. Možda razmišlja: Ako mogu dobiti 100 miliona funti, zašto ne? Možda toliko neću vrijediti u naredne dvije ili tri godine", smatra Kane.

Oglasi

Želja je igranje Lige prvaka i velikih utakmica.

"Želim igrati Ligu prvaka. Želim biti dio velikih utakmica. Nikad nisam rekao da ću zauvijek ostati u Spursima, ali nisam rekao ni da ću otići. Isto tako, ne želim da se na kraju karijere zbog nečeg kajem".

Na kraju je Kane dodao:

"Smatram da mogu igrati još sedam ili osam godina. Uvjeren sam da mogu biti još bolji i da mogu poboljšati brojke koje trenutno imam".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sjajni napadač je u redovima Spursa odradio 334 utakmica i postigao je fenomenalnih 220 golova.

Kane se u posljednje vrijeme povezuje sa Manchester Cityjem i Chelseajem, a ranije se govorilo o prelasko u United, Real, Barcelonu i Juventus.

Top Komentari

Shik
E jes vala protiv Aston V je igrao kao totalno nezainteresovan.Bez ikakve volje.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi