Harry Kane potvrdio: Bit ću spreman za Euro

Napadač Tottenhama

Harry Kane potvrdio: Bit ću spreman za Euro

Napadač Tottenhama Harry Kane potvrdio je da će bti sprena za Evropsko prvenstvo. 

Kane je povrijedio koljeno sredinom januara u susretu protiv Southamptona i tada se mislilo da je za njega sezona gotova.

Bilo je upitno i Evropsko prvenstvo, ali Kane je potvrdio da će biti spreman za ovo takmičenje.

"Osim ako se nešto drastično ne promijeni, biću spreman", kazao je Kane engleskim medijima i dodao da će se uskoro vratiti na teren.

"Još se nisam vratio redovnom treningu, ali radim naporno u teretani i sve sam snažniji i spremniji. Još nekoliko sedmica mi je potrebno i mogu ponovo da zaigram. Ne znam kada ću se tačno vratiti, ali vjerujem da ću biti spreman do sredine aprila", kazao je on.

To znači da će biti spreman da pomogne Tottenhamu u završnim sedmicama sezone ali i da će ući u takmičarsku formu pred početak Evropskog prvenstva na koje Engleska dolazi s mnogo većim očekivanjem od prethodnog Mundijala u Rusiji.

Gordi Albion je inače u grupi sa Hrvatskom, Češkom i pobjednikom turnira Lige nacija C. To vrlo lako može biti selekcija Srbije.

Kane je u ovoj sezoni odigrao ukupno 25 utakmica i postigao 17 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi