Zvale su ga tri velike selekcije, ali on nije imao dileme za koju će reprezentaciju igrati
Foto - EPA

Reyna ne želi napustiti selekciju SAD-a

Zvale su ga tri velike selekcije, ali on nije imao dileme za koju će reprezentaciju igrati

M. Šljivak

Giovanni Reyna, 17-godišnji talentovani veznjak Borussije iz Dortmunda, dobio je pozive čak četiri reprezentacije.

Sjajni fudbaler kojem se predviđa velika karijera sin je legende reprezentacije SAD-a i poznatog fudbalera Claudija Reyne, a zahvaljujući korjenima i mjestu rođena mogao je birati između čak četiri države.

Reyna je igrao za omladinske selekcije SAD, Argentina ga je zvala jer vodi porijeklo iz ove zemlje, Portugal je do njega pokušao doći jer mu je majka iz ove zemlje i posjeduje pasoš, a pokušali su do njega doći i Englezi.

Giovanni je rođen u engleskom gradu Durhamu dok je njegov otac igrao za Sunderland, te su Englezi pokušali da ga privole da izabere njihov nacionalni tim.

Međutim, 17-godišnji fudbaler je završio sve špekulacije jednostavnom izjavom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Za mene nema dileme. SAD je moj dom i to je jedina reprezentacija za koju će igrati", rekao je Reyna.

Tako je mladi fudbaler završio sve dileme oko nastupa za reprezentaciju i SAD će u budućnosti imati još jednu veliku zvijezdu u svom sastavu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
A Bosanci su ga probali dovesti jer mu je maca iz Mostara
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi