Maguire jučer presudio sam sebi u Manchester Unitedu, potezom na dodjeli medalja šokirao sve

To nisu očekivali

Maguire jučer presudio sam sebi u Manchester Unitedu, potezom na dodjeli medalja šokirao sve

Endin Čaušević

Manchester United jučer je u finalu Carabao Cupa uspio da pobijedi Newcastle sa 2:0 i nakon skoro šest godina konačno osvoji trofej. No, u centru pažnje našao se Harry Maguire koji je prilikom uručenja medalja napravio potez za koji mnogi kažu da ovaj defanzivac na taj način i zvanično okončao svoju avanturu na Old Traffordu.

Crveni đavoli su u sjajnom meču koji se jučer igrao na Wembleyju uspjeli da pobijede sa 2:0 i konačno osvoje jedan trofej, ali i pokažu da se Crveni đavoli konačno vraćaju u sami vrh engleskog fudbala.

Manchester United je već u prvom poluvremenu riješio pitanje pobjednika jer je s dva ekspresna gola uspio da dođe do 2:0, te su tu prednost sačuvali do samog kraja.

Ekipa s Old Trafforda povela je u 33. minuti kada je Casemiro pogodio nakon odličnog centaršuta Shawa. Samo šest minuta kasnije bilo je 2:0. Ovaj put asistent je bio Weghorst, a prednost Uniteda udvostručio je Marcus Rashford.

Za Manchester United ovo je bio prvi trofej nakon skoro šest godina čekanja, ali čini se i dokaz da se ovaj klub konačno vraća u sami vrh engleskog fudbala nakon skoro deset godina čekanja.

Po završetku meča uručene su medalje prvo igračima Newcastlea, a zatim i Manchester Uniteda koji su pored medalja dobili i pobjednički pehar Carabao Cupa koji je podigao visoko u zrak kapiten Bruno Fernandes, ali je on oduševio svojim potezom.

Oglasi

Harry Maguire je inače kapiten Uniteda i Fernandes ga je pozvao da zajedno dignu trofej pobjednika u zrak što su i uradili, no prije toga desio se zanimljiv trenutak kada je engleski defanzivac išao po zlatnu medalju i nakon toga sreo se s Avramom Glazerom koji je jedan od vlasnika Uniteda.

Naime, nakon što je dobio medalju Maguire je totalno izignorisao Glazera i nije mu čak ni pružio ruku, te mnogi smatraju da je tim potezom ovaj defanzivac i definitivno stavio tačku na svoju karijeru u Manchester Unitedu.

Maguire je ionako izgubio mjesto prvotimca u ovom klubu i već odavno se špekuliše da će na kraju sezone definitivno napustiti klub.

Ovaj 29-godišnjak je jedan od najskupljih defanzivaca u historiji engleskog fudbala jer ga je United na ljeto 2019. godine doveo iz Leicestera za skoro 90 miliona eura. No, jasno je da Maguire nije opravdao očekivanja i kako stvari stoje na ljeto će sigurno napustiti klub.

U ovoj sezoni odigrao je 20 mečeva u svim takmičenjima, ali je većinom ulazio s klupe za rezervne igrače.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti