Harry Maguire pravi spektakularan transfer nakon Mundijala?
Foto: EPA

Privukao je veliku pažnju na sebe

Harry Maguire pravi spektakularan transfer nakon Mundijala?

M. Šljivak

Harry Maguire eksplodirao je u dresu Leicestera prošle sezone, a fantastične igre dovele su ga do dresa reprezentacije Engleske gdje je kod selektora Garetha Southgatea standardan član prve postave.

Leicester bi na ovom fudbaleru mogao zaraditi zaista ogroman novac. Iako je prošlog ljeta stigao iz Hull Cityja za 15 miliona eura, njegova cijena je nakon fantastičnih nastupa znatno skočila i to bi Leicester mogao iskoristiti.

Navodno, sjajni štoper privukao je pažnju Liverpoola. Jurgen Klopp ga vidi kao odličan dodatak svom timu u pohodu na titulu prvaka Engleske koju već gotovo tri decenije čekaju na Anfieldu.

Englezi tvrde da će Redsi za usluge ovog fudbalera ponuditi 50 miliona funti. Ipak, ta cifra će vjerovatno morati da bude još veća jer Leicester nema namjeru da se tek tako odrekne ovog 25-godišnjeg defanzivca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pregovora će sigurno biti nakon Mundijala u Rusiji. Liverpool je opasno zagrijan za njegove usluge, ali će morati dobro da se potroše ako žele ovog fudbalera.

Maguire je u karijeri pored Leicestera i Hulla igrao još za WIgan i Sheffield United.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije