Harry Maguire nakon reprezentativne pauze uputio jasnu poruku Ten Hagu: "Želim da..."

Nije zadovoljan minutažom

Harry Maguire nakon reprezentativne pauze uputio jasnu poruku Ten Hagu: "Želim da..."

Eldar Ganibegović

Harry Maguire je u tekućoj sezoni proveo više minuta na terenu u dresu Engleske nego Manchester Uniteda. Nije zadovoljan minutažom u klubu, te je sada i putem medija poslao jasnu poruku menadžeru Ten Hagu.

Do sada je Manchester United u engleskoj Premier ligi odigrao četiri utakmice, a ni na jednoj od njih starter nije bio bivši kapiten, Harry Maguire.

On je na terenu proveo svega 24 minute i nikako nije zadovoljan minutažom koju ima, te je iskoristio priliku da putem medija pošalje poruku Eriku ten Hagu.

"Nisam počeo nijednu od prve četiri utakmice u sezoni. Želim da igram fudbal, to je sigurno. Manchester United je bio sretan što sam ostao i bio sam sretan što se borim za svoje mjesto. Posvećen sam tome i svaki put kada budem trenirao ili igrao, dat ću sve od sebe", rekao je Maguire, prenose britanski mediji.

Upitan je još za West Ham United s kojim se povezivao, na šta je defanzivac odgovorio da do dogovora s londonskim klubom jednostavno nije došlo.

Oglasi

Podsjetimo, Erik ten Hag je o Maguireu govorio na press konferenciji kada je igraču oduzeta kapitenska traka.

"Ako se ne može boriti za mjesto u timu, onda će morati otići", rekao je Nizozemac, pa onda ipak pohvalio kvalitete Maguirea:

"On ima nivo da bude stoper svjetske klase. To je najbolja opcija za Englesku, zašto ne bi bila najbolja za nas?"

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Harry Maguire je u Manchester United stigao 2019. godine iz Leicester Cityja za 87 miliona eura te je tako postao najskuplji defanzivac svih vremena.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi