Novo pojačanje otkriva ambicije Leicestera, a to je ekspresan povratak u Premier ligu

Winks stigao na King Power

Novo pojačanje otkriva ambicije Leicestera, a to je ekspresan povratak u Premier ligu · Zvanično

Eldar Ganibegović

Leicester City ispao je u Championship, no Lisice što prije žele da se vrate u Premier ligu, po mogućnosti već naredne sezone. Njihove ambicije otkriva i novo pojačanje koje su danas predstavili. 

Godine 2016. napravili su svjetsku senzaciju i osvojili Premier ligu, pet godina kasnije i FA Cup, a sada će Leicester City igrati u drugom rangu takmičenja.

Međutim, Lisice nemaju namjeru dugo tu ostati. Žele ekspresan povratak, a veliku stvar učinio je i već sada legendarni napadač ovog kluba Jamie Vardy koji je odbio milione iz Saudijske Arabije i ostao vjeran svom klubu kako bi mu pomogao u ostvarivanju ciljeva.

Da su ambicije Leicester Cityja vrlo ozbiljne, govori i ime pojačanja koje su danas predstavili. Naime, iz Tottenhama je stigao Harry Winks.

Ovaj 27-godišnjak, koji je dijete Totenhemovog omladinskog pogona, proveo je sezonu 2022/23. na posudbi u italijanskoj Sampdoriji.

Oglasi

Veznjak ima više od 200 nastupa za Tottenham od svog debija 2016. godine i donijet će snagu, iskustvo i kvalitet klupskom veznom redu Leicestera u novoj sezoni. 

"Oduševljen sam. Zaista sam uzbuđen zbog izazova koji je pred nama. To je nevjerovatan klub sa velikom historijom. Tako sam sretan što sam ovdje i spreman da krenem.

Radujem se što ću početi, imati punu predsezonu sa timom i doći rano da se spremim za utakmice koje dolaze. Bit će to važnih nekoliko sedmica da se svi pripreme", rekao je, između ostalog, Winks za Leicester TV.

On je potpisao trogodišnji ugovor s Leicesterom i stiže za oko 11 miliona eura, a, podsjetimo, u suprotnom smjeru je prije nekoliko dana otišao James Maddison. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi