Novi veliki transfer u Engleskoj: James Maddison potpisao za Tottenham!
Foto: Tottenham Hotspur

Došao je iz Leicester Cityja

Novi veliki transfer u Engleskoj: James Maddison potpisao za Tottenham! · Zvanično

E. Ganibegović

Nakon što je večeras ozvaničen transfer Kaija Havertza u Arsenal, slavi se i u drugom dijelu Londona. U Tottenham je stigao James Maddison.

James Maddison novi je fudbaler Tottenhama, potvrdio je to ovaj londonski klub na zvaničnim profilima na društvenim mrežama.

Engleski reprezentativac dogovorio je ugovor s klubom koji će trajati do 2028. godine, a vrijednost transfera iznosi 46,3 miliona eura. 

Maddison je započeo svoju karijeru u Coventry Cityju u augustu 2014. godine, da bi dvije godine kasnije prešao u redove Norwich Cityja. 

Igrao je u Škotskoj na posudbi u Aberdeenu, a naredne je sezone postao ključni dio ekipe Norwicha. Upisao je 49 nastupa u svim takmičenjima, a završio je sezonukao najbolji strijelac kluba sa 15 golova.

Oglasi

Zahvaljujući sjajnim igrama, James je osvojio brojna individualna priznanja tokom sezone 2017/18, uključujući nagradu za najboljeg mladog igrača u prvenstvu za januar 2018. i nagradu za igrača mjeseca u prvenstvu za septembar 2017. i januar 2018. godine. Osim što je bio nominovan za najboljeg mladog igrača sezone, takođe je uvršten u tim sezone. 

U julu 2018. godine odlazi u Leicester City. Na 38 utakmica postigao je 14 golova i dobio nagradu za najboljeg igrača Leicester Cityja te sezone. 

Upisao je 203 nastupa u petogodišnjoj avanturi s Leicesterom, postigavši 55 golova, te je s ovim timom podigao trofej engleskog FA Cupa 2011. godine. 

Sezona 2021/22. počela je pobjedom u Community Shieldu nad Manchester Cityjem i na kraju je bila još jedna impresivna sezona za veznog igrača, koji je osvojio klupsku nagradu za najboljeg igrača sezone nakon što je postigao 18 golova i upisao 12 asistencija, što je njegova najplodnija sezona do sada.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Minule sezone postigao je 19 golova u 30 nastupa, ali nije ni to nije pomoglo Leicesteru da ostane u društvu najboljih, te su preselili u Championship.

Za reprezentaciju Engleske je do sada upisao tri nastupa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti