Hart: Džeko i Aguero sve bolje sarađuju

Golman Citya hvali napadački dvojac

Hart: Džeko i Aguero sve bolje sarađuju

Golman Manchester Citya Joe Hart bio je samo posmatrač u pobjedi svoje ekipe (3:0) protiv Fulhama, s obzirom da nije imao mnogo posla.

Ipak, promrzlog Harta ugrijala je činjenica kako njegova dva saigrača iz napada Citya, Edin Džeko i Sergio Aguero, sve bolje sarađuju na terenu. Džeko i Aguero su prvi put obojica postigli golove u jednoj utakmici, još od oktobra prošle godine kada je sa 6:1 pregažen Manchester United.

Golman Citya vjeruje kako se Džeko i Aguero sve bolje slažu na terenu, što je dobitak za cijelu ekipu.

"Njihova saradnja na terenu sve je bolja. Razvijaju se u odličan napadački par. Prije je bilo lakše napadačima sarađivati na terenu, kada ste imali dva klasična špica u protivničkom šesnaestercu. Danas je to teže postići", kaže Hart.

Ove sezone Džeko je postigao 12 golova za City, dok je Aguero dao 15. Njih dvojica su dakle zajedno postigla 27 golova, od ukupno 63 koliko je postigao Manchester City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.