Hart: Teško je biti pozitivan nakon ovakvog poraza

City je bio jako blizu pobjede

Hart: Teško je biti pozitivan nakon ovakvog poraza

Edmir Škorić

Manchester City je u dva navrata vodio i bio nadomak veliak tri boda u Madridu protiv Reala, no devetostruki evropski prvak uspio je doći do vrijedne pobjede.

Edin Džeko i Aleksandar Kolarov, obojica rezervisti, uspijevali su gostima osigurati prednost jednog gola (1:0, 2:1), ali su Marcelo i Karim Benzema ostavljali svoju momčad u igri, da bi Cristiano Ronaldo u samoj završnici uspio matirati Joea Harta za veliko slavlje.

 

Engleski reprezentativni golman tokom utakmice odbranio je mnoge pokušaje Realovih igrača, ali naravno da konačnim rezultatom, nakon svega, ne može biti zadovoljan.

 

"Ne, to nije u redu. Ne možete voditi 2:1 i izgubiti utakmicu. Možemo samo sebe kriviti", kazao je Hart i dodao:

 

"Real je odlična momčad, ali pokazali smo da smo i mi kvalitetni. Dva puta smo uspijevali voditi i oba puta ga ispustili. Teško je nakon svega i 3:2 poraza napustiti teren i biti pozitivan".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

City u sljedećem kolu 3. oktobra igra protiv Borussije Dortmund, koja je večeras pred svojim navijačima s 1:0 savladala Ajax.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.