Hasagić i Višća prošli, Šehićev Mersin ispao

Turski kup, 3. kolo

Hasagić i Višća prošli, Šehićev Mersin ispao

Edmir Škorić

I dok su Kenan Hasagić i Edin Višća sa svojim Buyuksehirom prošli u 4. kolo Turskog kupa, Ibrahim Šehić sa Mersinom je zaustavljen u 3. kolu.

Mersin je kod kuće s 3:1 poražen od Sivasspora. Regularnih 90 minuta okončano je remijem (1:1), a onda su Ugur Kavuk u 97., odnosno Eneramo u 106. minuti tresli domaću mrežu za prolaz gostiju.

Hakan Arikan je svih 120 minuta stajao na golu Mersina, dok je bivši golman Željezničara Ibrahim Šehić presjedio eliminaciju.

Na produžetke je Istanbul Buyuksehir u Adani savladao istoimenog domaćina. Brazilac Tom je u 108. minuti pogodio za 2.1 i prolaz gostiju, u čijem je sastavu do 63. minute igrao mladi bh. reprezentativac Edin Višća, kojeg je tada zamijenio Tevfik Kose.

Kenan Hasagić, reprezentativni golman, nije našao svoje mjesto ni na klupi istanbulskog kluba.

Trabzonspor je s 2:0 savladao Gungoren i prošao dalje, dok je Kasimpasa sa 6:2, kao gost, deklasirala Ankaragucu.

Turski kup, 3. kolo:

Trabzonspor - Gungoren 2:0
Adanaspor - Buyuksehir 1:2
Ankaragucu - Kasimpasa 2:6
Mersin - Sivasspor 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.