Hasagić i Višća startali pobjedom

Buyuksehir savladao Galatasaray

Hasagić i Višća startali pobjedom

E. Škorić

Istanbul Buyuksehir naših Kenana Hasagića i Edina Višće dobro je otvorio sezonu. Na Ataturk Olimpiyat stadionu s 2:0 savladan je Galatasaray.

Buyuksehir je poveo pred kraj prvog poluvremena pogotkom Efe Inanca, da bi konačnih 2:0 postavio iskusni kamerunski napadač Pierre Webo u 82. minuti.

Ono što nas raduje svakako je to što je svih 90 minuta, u dobrom izdanju, na golu slavljeničkog sastava branio bh. reprezentativni golman Kenan Hasagić. Željin bivši nogometaš, Edin Višća, igrao je 64 minute.

Inače, domaćini su slavili na svih pet susreta 1. kola koji su odigrani u subotu. Bursaspor je s 3:0 bio bolji od Kayserispora, Karabukspor je s 2:1 savladao Sivasspor, dok je Antalyaspor s minimalnih 1:0 bila bolja od Gaziantepspora.

Istanbul BB u narednom kolu ide na teško gostovanje Trabzonsporu, dok će Galatasaray prve bodove tražiti na domaćem terenu protiv Samsunspora.

Turska Superliga, 1. kolo:


Buyuksehir - Galatasaray 2:0 (Inanc 42, Webo 82)





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.