Hasagića penali dijelili od velikog trofeja

Bešiktaš deveti put osvojio Kup

Hasagića penali dijelili od velikog trofeja

Edmir Škorić

Nogometaši Bešiktaša osvojili su deveti trofej Turskog kupa, nakon što su u finalu bili bolji od Buyuksehira našeg reprezentativnog golmana Kenana Hasagića.

Iako je Bešiktaš slovio za favorita, do devetog naslova Kupa stigli su tek poslije izvođenja penala. U regularnih 90 minuta, kao i u dodatnih 30, nije bilo pobjednika (2:2).

Poveo je Bešiktaš preko Ricarda Quaresme u 32. minuti. U nastavku veliki preokret Buyuksehira. Prvo je Ibrahim Akan u 53. minuti sa bijele tačke savladao Rustu Rečbera, a onda u 67. minuti Gokhan Unal pogađa za veliku radost Hasagića i suigrača.

Čeh Tomaš Sivok spašava Bešiktaš u 77. minuti. Kenan Hasagić sasvim sigurno je bio prvo ime Buyuksehira. Naš reprezentativac odbranio je nekoliko izglednih prilika Bešiktaša.

Dva puta su nogometaši Buyuksehira promašili udarce sa 11 metara, a onda je Simao Sabrosa savladao Hasagića za veliko slavlje Bešiktaša, kojem je ovaj naslov sasvim sigurno spasio sezonu.



Turski kup, finale:

Buyuksehir - Bešiktaš 2:2, 3:4 - penali (Akin 53 - penal, Unal 67/ Quaresma 32, Sivok 77)











NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti