Jahić napustio Grbavicu: "Ostajem navijač kao što sam cijeli život"

Ostat će enigma odnos sada već bivšeg šefa struke Tomislava Ivkovića prema mladom nogometašu

Jahić napustio Grbavicu: "Ostajem navijač kao što sam cijeli život" · Saznajemo

S. Mlaćo
Tomislav Ivković od jučer više nije šef stručnog štaba FK Željezničar.

Ivković se razišao sa Plavima, a prethodno je Željezničar ostao bez predsjednika UO kluba te dvojice članova.

Očekuju se i odlasci pojedinih igrača, a za sada je potvrđen samo jedan.

Kako SportSport.ba saznaje, Grbavicu je napustio mladi defanzivac Hasan Jahić koji je stigao uoči početka ove sezone iz FK Mladost Doboj Kakanj gdje je pokazao da se radi o kvalitetnom mladom igraču.

Ipak, dolazak na Grbavicu nije donio dobro mladom nogometašu.  Jahić je vrijedno radio i čekao svoju šansu, no nije je dobio.

Iako su na Grbavici procijenili da zaslužuje ugovor, šef struke Tomislav Ivković nije želio da pruži priliku Jahiću. Zašto, nikada i nije želio da odgovori.

Oglasi

Tek nekoliko puta ovaj 20-godišnjak našao se na klupi, ali nije upisao ni debi, te su mnogi njegovi saigrači mišljenja da je Ivković napravio veliku nepravdu ovim potezom, a brojne su i špekulacije zbog čega se hrvatski stručnjak odlučio da mladom nogometašu to uradi, ako je već odlučeno da svojim kvalitetama zaslužuje ugovor koji je potpisao 26. jula na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu sezonu.

Sličnu situaciju na Grbavici je doživio Ognjen Stjepanović koji je potpisao isti dan kao i Jahić, no i njega je Tomislav Ivković brzo prekrižio. Stjepanović je tokom polusezone sa tribine bodrio saigrače. Debi nije upisao.

Jahić je za SportSport.ba potvrdio raskid saradnje sa FK Željezničar, kluba za koji kaže navija od malena. Zbog toga su i bile jasne emocije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Uzeo sam papire. Ostajem samo navijač kao što sam cijeli život“, kazao je Jahić koji je u Mladost Doboj Kakanj, odnosno bh. nogomet stigao iz Norveške.

Kada su odlasci u pitanju, spominje se da bi Grbavicu mogli napustiti Luka Juričić, ali i Vedran Vrhovac, te Mustafa Mujezinović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi