Pred nosom im vrhunski golgeter, ali Salihamidžić i saradnici žele napadača koji "zvuči bolje"

Skuplje, zvučnije i - bolje?

Pred nosom im vrhunski golgeter, ali Salihamidžić i saradnici žele napadača koji "zvuči bolje"

Edmir Škorić

Jedan od primarnih Bayernovih ciljeva za ljeto bit će novi napadač. Od odlaska Roberta Lewandowskog, to je jedan od gorućih tema u Minhenu i najzad bi trebalo da se riješi to pitanje na kraju aktuelne sezone.

Kada je otišao Lewandowski, Bayern nije dovodio klasičnog centarfora. Oslonio se na Erica Maxim Choupo-Motinga, a Kamerunac je znao da odgovori zahtjevima jer je postigao ukupno 17 golova na 28 utakmica, no potom se povrijedio.

Praktično bez klasičnog napadača Bayern igra već neko vrijeme, a mnogi smatraju da je nedostatak takvog golgetera jedan do razlgoa loše forme. Uostalom, posljednje golove za Bayern davali su defanzivci - Pavard protiv Hoffenheima, De Ligt protiv Freiburga...

Postoji niz napadača koje Bayern želi da dovede na ljeto, a naravno izbor će pasti na jednog. Spominjao se i Niclas Füllkrug, reprezentativac Njemačke i trenutno prvi strijelac Bundeslige sa 16 golova. Iako je prošle sezone igrao u Cvajti, sada u dresu Werdera briljira, a sjajan je bio i u dresu Njemačke sa šest golova u šest utakmica.

Upitan da li je svjestan da bi mogao zaigrati u klubu kao što je Bayern, kazao je: "Prilično sam opušten u vezi s tim. No, ne bismo sada trebali govoriti o mogućem transferu. Trenutno imam mnogo važnije stvari".

"Želim pozlatiti ovu stvarno dobru sezonu. Razgovori s drugim klubovima spriječili bi me da nastavim sa dobrim partijama. Ukratko: nemam pritiska, nisam opterećen s tim gdje ću igrati naredne sezone".

Oglasi

Ali kao i svaki igrač u Bundesligi, tako i on sigurno potajno mašta o dresu Bayerna, ali njemački mediji tvrde da Bayern ne mašta o njegovom potpisu.

Salihamidžić i šefovi Bayerna navodno razmišljaju više internacionalno i željeli bi imati imena koja "zvuče bolje". Osim toga, sa 30 godina, Füllkrug više nije tako mlad.

Međutim, Bayern je znao napraviti i pogrešne poteze sa "imenima koja zvuče dobro". Najbolji primjeri su Sadio Mane, koji je doveden iz Liverpoola još ljetos, te Joao Cancelo koji je iz Manchester Cityja doveden zimus. Obojica su navodno već otpisani i na ljeto mogu da se vrate u Englesku?

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern će u svakom slučaju na ljeto pokušati da dovede vrhunskog napadača, ali cijena koju moraju da plate za napadača profila Kanea ili Osimhena je enormna, dok bi za mnogo manje novca došao igrač iz Werdera, ali ipak - ne zvuči dobro.

Šta će na kraju odlučiti Salihamidžić, Kahn ili neko treći, tek ćemo da saznamo, ali neophodan je "novi Robert Lewandowski", neko ko će znati da realizuje brojne šanse i ko će Bayernu vratiti dominantnost u njemačkom i evropskom nogometu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Ma dovesti ce Osimhena sigurno, covjek vec pristao na transfer
1 0
Super samo dovedite ovog levata iz werdera biće liga prvaka za nekih 10 do 15 god .... Čuj ovaj iz werdera hahahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti