Hasan Salihamidžić: Radimo na dovođenju novih igrača, mnogi su protiv Liverpoola morali bolje
Bayern se povezuje sa mnogim poznatim imenima. Sigurno je da će biti pojačanja i da će sastav Bayerna izgledati mnogo drugačije u odnosu na ovu sezonu (Foto: EPA)

Ponovo najavio promjene

Hasan Salihamidžić: Radimo na dovođenju novih igrača, mnogi su protiv Liverpoola morali bolje

M. Šljivak

Bayern je sinoć eliminisan u osmini Lige prvaka od Liverpoola.

Redsi su u Minhenu slavili sa 1:3 i tako su ostvarili plasman u četvrtfinale i ostavili su Bavarce u velikom razočarenju.

Sportski direktor bavarskog velikana Hasan Salihamidžić razočaran je nakon poraza i poručio je jasno kako su mnogi iskusni igrači morali bolje odigrati i najavio je da će biti novih igrača u narednoj sezoni.

"Sigurno je da ćemo napraviti određene promjene tokom ljeta, ali sinoć su mnogi iskusniji igrači morali odigrati mnogo bolje", rekao je Salihamidžić, te je dodao:

"Moramo čestitati Liverpoolu. Jednostavno su bili bolji tim, fizički su bili jači, imali su posjed lopte. Nismo imali prave šanse", rekao je sportski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić.

Lewandowski otvoreno kritikovao Kovača: Nismo igrali u ofanzivi...

Bavarci su razočarali svoje navijače koji su se nakon prvog meča nadali prolazu dalje. Ipak, poprilično kukavička igra nije donijela ništa dobro Bayernu.

Jurgen Klopp je nadmudrio Niku Kovača, a hrvatski stručnjak dobio je kritike i od svakog glavnog napadača Poljaka Roberta Lewandowskog.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"U prvoj utakmici nismo napravili rizik da krenemo ka naprijed i pokušamo postići pogodak. I sinoć je bilo isto. Nismo igrali ofanzivu i išli da postignemo pogodak, pa nismo imali mnogo šansi. To je bio naš glavni problem. Igrali smo na našem terenu, ali to nije bila naša igra i zato je Liverpool slavio", kazao je Poljak za BEIN Sports.

"Nisam sretan, ljut sam jer znam da smo morali bolje", dodao je Lewandowski.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi