Hasanefendić bolji od Harmandića

Kup EHF, finale

Hasanefendić bolji od Harmandića

A. Beganović

U prvoj utakmici finala rukometnog Kupa EHF, Gummersbach, kojeg sa klupe predvodi naš stručnjak Sead Hasanefendić, bio je bolji u Velenju od Gorenja (29:28), a naš reprezentativac u dresu slovenačkog kluba, Adnan Harmandić, pružio je partiju za pamćenje, te sa 11 postignutih golova bio prvo ime susreta. 

Od samog početka utakmice momčad Seada Hasanefendića imala je vodstvo i na kraju su sasvim zasluženo došli do minimalne pobjede.

U prvom poluvremenu prednost gostiju varirala je od jednog do četiri gola razlike, a na odmor se otišlo pri rezultatu 13:11 za Gummersbach.

U drugom dijelu susreta domaći rukometaši predvođeni našim Harmandićem u nekoliko navrata opasno su zaprijetili, ali ipak nisu uspjeli doći do izjednačenja.

Revanš susret na rasporedu je 1. juna.

Kup EFH, finale:
Gorenje – Gummersbach 28:29

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.