Hasanefendić: Lošije od onog jučer ne možemo

Tunižani danas kontra Hrvatske

Hasanefendić: Lošije od onog jučer ne možemo

Tunis je na startu turnira izgubio važne bodove u duelu sa Makedonijom, danas već slijedi duel kontra Hrvatske i vrlo lako bi se moglo dogoditi da sastav Seada Hasanefendića dođe u probleme. Jer u grupi kao što je ova naša B, neko će ostati bez osmine finala.

Tunižane su mnogi "gurali" čak i do četvrtifinala. Protiv Makedonije su bili selekcija kojoj je četvrtfinale poprilično daleko. Čak i nisu bili agresivni onoliko koliko se to najavljivalo.

"Na priče o četvrtfinalu, medaji ja se previše ne obazirem. Cilj je prolazak u nokaut fazu, vidjet ćemo šta će biti dalje. Jučer smo izgledali loše, raspali smo se nakon šest, sedam minuta. Ne možemo biti zadovoljni igrom, a sada nas čeka silna Hrvatska, selekcija koja je favorit ne samo u ovoj utakmici. Vjerujem da možemo bolje, jer gore od onog jučer valjda ne može", najavljuje današnji susret selektor Tunisa Sead Hasanefendić.

U taboru Hrvatske stalno podsjećaju na agresivni rukomet koji igra Tunis, ali i utakmicu sa Olimpijade u Londonu koju je Hrvatska dobila dva razlike. Hrvatska je protiv Austrije stalno bila za korak, dva ispred, ali nije uspijevala prelomiti utakmicu ranije. Iako je bilo prilika

"Utakmicu smo kontrolisali svih 60 minuta. Bilo je prilika da se ranije odvojimo, ali smo promašili par lopti. Čeka nas težak protivnik protiv kojeg moramo imati najbolji mogući protok lopte. Protiv Tunisa ne treba igrati na njihov postavljeni napad, moramo tražiti lagane golove. Tunižani su dosta agresivni, igraju prljavo", naglašava Slavko Goluža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.