Bh. stručnjak na klupi Tunižana

Hasanefendić: Ne igramo najbolje, ali smo pošteni

Bh. stručnjak Sead Hasanefendić danas je morao da igra protiv svoje zemlje.

Hasanefendić je sa Tunisom savladao bh. reprezentaciju rezultatom 27:24, pa su Tunižanu na pragu plasmana u drugi krug, dok su našim rukometašima ostale jako male šanse da se plasiraju dalje.

“Ovakve utakmice lično ne volim, ali u situaciji sam da igram protiv svoje zemlje. Međutim, valjda je tako sudbina htjela, da jedan od nas igra višu ulogu, a da jedan čeka sutrašnji rasplet. Obje ekipe su igrale dosta lepršavo. BiH je igrala pod pritiskom, napravili su historijski rezultat”, kazao je Hasanefendić, dodavši:

“Utakmica je bila ravnopravna. Krenuli smo jako, BiH je imala rješenja protiv naše 5-1 odbrane. Završnica je bila takva da smo mogli da biramo, da izgubimo ili da pobijedimo. Naš golman je odigrao najveću ulogu. Odbranio je dva velika zicera i to nam je dalo snagu. Zahvaljujem se BiH na fer i odličnoj igri. Mi ne igramo najbolje, ali smo pošteni, treniramo, dajemo sve od sebe. Drago mi je zbog Tunisa, jer narod voli tu zemlju”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.