Hasanefendić: Ne osjećam se krivim

Evropsko prvenstvo

Hasanefendić: Ne osjećam se krivim

A. Beganović

Nakon blamaže na Evropskom rukometnom prvenstvu u Austriji, gotovo svi srbijanski mediji za neuspjeh su okrivili selektora Seada Hasanefendića, koji se s druge strane ne smatra isključivim krivcem za neuspjeh.

"Možda smo akcentovanjem defanzive oduzeli malo brzinu napada, ali to ne može opravdati brojne greške u predaji lopte i probleme sa šutem, poslje čega smo kažnjavani golovima iz kontri. Tu je bio glavni problem", rekao je Hasanefendić za srbijanske medije i dodao:

"Evidentni su bili i fizički i mentalni umor pojedinaca u nekim mečevima ili nekim njihovim segmentima. Voljni pad isto. Vjerovatno sam i ja imao loših procjena. Ne bježim od odgovornosti, ipak sam ja vodio stručni štab, ali ne osjećam se krivcem za ovaj razočaravajući rezultat."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.