Hasanefendić odabrao, Torbica "izvisio"

Još jedan u nizu

Hasanefendić odabrao, Torbica "izvisio"

A. Beganović

Bosanskohercegovački rukometni stručnjak i selektor reprezentacije Srbije, Sead Hasanefendić, odabrao je 19 igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo u Austriju.

Najveća iznenađenja na Hasanefendićevom skraćenom spisku su ta što na istom nema iskusnog beka Mladena Bojinovića i pivota Ratka Nikolića, koji su u posljednjih nekoliko godina bili standardni prvotimci reprezentacije Srbije.

Milan Torbica, rukometaš talijanskog Casarana, nakon što je gotovo istovremeno dobio poziv da obuće dres Srbije i naše reprezentacije, te izabrao Srbiju, ipak će čekati još na svoj debi u nacionalnom sastavu našeg susjeda. Naime, Torbica je kao Bojinović i Nikolić uvršten na spisak rezervnih igrača tako da je i on nakon ko zna koliko igrača koji su odlučili da će nositi dres naših zapadnih i istočnih susjeda ostao kratkih rukava, bar za sada.

Spisak reprezentativaca Srbije:


Golmani:

1. Perić Dejan 
2. Pejanović Dimitrije
3. Stanić Darko

Desna krila:

4. Kojić Nikola
5. Tubić Dragan

Pivoti:

6. Toskić Alem
7. Vilovski Uroš
8. Stojković Rastko

Lijeva krila:

9. Nikčević Ivan
10. Marković Dobrivoje

Bekovi:
11. Stojanović Aleksandar
12. Stanković Ivan
13. Rajković Vukašin
14. Anđelković Danijel
15. Šešum Žarko
16. Nenadić Petar
17. Ilić Momir
18. Vučković Nenad
19. Lapčević Ivan

Rezerve:
20. Počuča Dragan
21. Torbica Milan
22. Nikolić Ratko
23. Ćuruvija Marko
24. Bojinović Mladen
25. Mitrović Uroš
26. Rnić Momir

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.