Hasanefendić slavio protiv Flensburga

Rukometna Bundesliga, 20. kolo

Hasanefendić slavio protiv Flensburga

A. Beganović

U utorak i srijedu odigrana su četri susreta najjače evropske rukometne lige, njemačke Bundeslige. U derbiju kola, Kiel je pobijedio Magdeburg (34:32). Gummersbach kojeg s klupe predvodi naš stručnjak Sead Hasanefendić nadigrao je Flensburg rezultatom 27:24.

Rukometaši Kiela na gostovanju kod Magdeburga još jednom su pokazali da su u ovom trenutku daleko najbolja momčad u Njemačkoj. Do trijumfa su ih predvodili Jicha i Karabatić sa po 5 postignutih golova, dok je kod poraženog domaćina bolji od ostalih bio Kabengele sa 7 pogodaka.

Gummersbach našeg Seada Hasanefendića je u veoma bitnoj utakmici za povratak u sami vrh tabele, nadigrao Flensburg. Utakmica je odigrana pred 5.000 navijača, a najbolji u redovima Gummersbacha bili su Momir Ilić sa 7 i Vedran Zrnić sa 4 gola. Ovom pobjedom ekipa Seada Hasanefendića probila se na 6. mjesto Bundeslige.

Rezultati 20. kola
Gummersbach - Flensburg 27:24, Magdeburg - Kiel 32:34, Melsungen - Nordhorn 24:29, Wetzlar - Lemgo 24:29

Poredak
Kiel 39 bodova, Lemgo 31, Magdeburg, 29, Hamburg 27 (-1), Lowen 24 (-1),Gummersbach 24, Flensburg 24…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.