Hasanefendić uništava srbijanski rukomet

Peruničići poručili

Hasanefendić uništava srbijanski rukomet

A. Beganović

Bosanskohercegovački rukometni stručnjak Sead Hasanefendić ni tri mjeseca nije izdržao na klupi Srbije, a već su usljedile kritike na njegov način rada, a u tim kritikama najglasniji su čelni ljudi Crvene zvezde, Predrag i Nenad Peruničić.

Naime, Hasanefendić je prije nekoliko dana saopštio imena 28 rukometaša na koje računa za pripreme pred nastupajuće Evropsko prvenstvo u Austriji, a među tih 28 igrača samo jedan je iz srbijanskog rukometnog prvenstva, Dragan Tubić, desno krilo Partizana, što je jako zasmetalo pomenutom dvojcu.

"Bruka i sramota. Ovo je sistematsko uništavanje srbijanskog rukometa. Kako je moguće da na širem spisku bude samo jedan igrač iz Super lige? Logično bi, valjda, bilo da je među tih 28, bar pet-šest igrača iz našeg elitnog ranga. Ne moraju da idu na EP, ali treba da budu bar na tom spisku, zbog podstreka u daljoj karijeri. Dugo poznajem Seada, u korektnim smo odnosima, čak sam i došao da mu čestitam na izboru za selektora. Sada sam jako razočaran ovim što je uradio", rekao je Predrag Peruničić za srbijanski Sport, dok je njegov brat Nenad također oštro kritikovao našeg stručnjaka.

"Nema smisla da na širi spisak bude pozvan neki Torbica, a ne Bojan Tomić. Bar na širem spisku je trebalo da budu dva naša igrača, Tomić i Milan Ćorović. Trenutno je kvalitet Super lige bolji nego u poslednjih šest, sedam godina. Ima u našim klubovima igrača koji mogu da budu priključeni reprezentaciji. Volio bih da vidim Seada i da ga pitam kojim se to rukovodio kriterijumima. Na spisak je stavio Torbicu, koji igra u Italiji, a Metaloplastika je u dva meča bila bolja od predstavnika Italije za 47 golova", izjavio je Nenad peruničić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.